Infinitum Dance
Dansschool voor klassiek ballet, show/musical, urban en modern/jazz
mail to us
FBTWINS

 

Dans informatie

Klassiek ballet


Wanneer je naar een klassieke balletvoorstelling gaat, zoals bijvoorbeeld Het Zwanenmeer, De Notenkraker of een van de andere klassieke balletten, zie je dat er heel veel gebeurt op het toneel.
Fragiele meisjes in tutu’s op balletschoentjes of op spitzen die zich bijna zwevend over het toneel bewegen op klassieke muziek en jongens die hoge sprongen maken en de meisjes liften.
Op deze manier vertelt het balletgezelschap (het ensemble) een verhaal door middel van dans.
Klassiek ballet ziet eruit alsof het de dansers en danseressen heel gemakkelijk afgaat. Naast het feit dat je het talent moet hebben om op dat niveau te kunnen dansen, is techniek een belangrijk aspect hierbij. Wanneer je spreekt over techniek, hebben we het over de wijze waarop een oefening, pas of sprong wordt uitgevoerd. Maar ook je houding is bij klassiek ballet zeer belangrijk.
Infinitum Dance leert je stap voor stap hoe klassiek ballet in elkaar zit en hoe je op de juiste manier gracieus en zwevend over het toneel danst. Onze lessen zijn voor het  grootste gedeelte praktijkgericht. Daarin besteden wij aandacht aan de danstechniek, de houding, coördinatie en muzikaliteit. Ballet gaat ver terug in de tijd en heeft een lange historie. Daarom is de geschiedenis een belangrijk onderdeel van onze lessen.
Natuurlijk is een klassiek geschoolde opleiding niet voor iedereen weggelegd. Dit neemt niet weg dat Infinitum Dance je zeer veel kan leren zodat je aan het dansen heel veel plezier kunt beleven.
Natuurlijk zijn  er leerlingen die het ambiëren om op hoog niveau (bij een balletgezelschap) te dansen. Bij interesse zal Infinitum Dance de desbetreffende leerling(en) op een gepaste en juiste manier begeleiden tijdens audities en voorrondes voor bijvoorbeeld een vakgerichte dansopleiding.

Voor een specifieke klassieke balletopleiding zijn er twee mogelijkheden in Nederland:

  • Het Koninklijk Conservatorium te Den Haag
  • Nationale Balletacademie te Amsterdam

Daarnaast bestaan er in Nederland diverse dansopleidingen op MBO en HBO niveau, onder andere in Rotterdam, Amsterdam, Arnhem en Tilburg.
Infinitum Dance vindt het belangrijk dat iedere leerling met een voldaan gevoel naar huis gaat en nieuwsgierig uitkijkt  naar iedere volgende balletles. PLEZIER STAAT VOOROP!


Show/ Musical Dance


Show en musical dans is niet meer weg te slaan uit de theater zalen en grote feesten/evenementen.
Een combinatie van diverse stijlen dans en muziek maken een show helemaal compleet. Het showdans
element kun je creëren door te dansen op hoge hakken en een verenoutfit dragen of misschien wel je
publiek verbazen door continue je benen hoog in de lucht te gooien en om de haverklap in
de spagaat te springen. Het zijn maar enkele voorbeelden. Voor musical dance is het uiteraard
vanzelfsprekend dat de muziek uit de vele musicals de revue passeren en choreografieën daarvan leert.
Tegelijkertijd worden er bij Infintum Dance ook eigen choreografieën aangeleerd zodat deze op een
eindvoorstelling uitgevoerd kunnen worden.

 


Modern:Streetdance:

Streetdance is een onderdeel van de Urban dance. En Urban dance heeft weer heel veel
gemeen met de Jazzdance. Zo zijn beide dansvormen ontstaan op de straat.
Jazzdance won de populariteit in de jaren ’80 en Streetdance is anno 2008 helemaal
‘HOT’ geworden. Andere kreten die bij Streetdance passen zijn “rauw” en “imponeren”.
Streetdance is gebasseerd op freestyle en improvisatie waarbij het gevoel, de energie
van belang is.  Qua muziekstijl is elk muziekgenre bruikbaar voor een streetdance
choreografie.

 

Urban

Urban is een verzamelnaam van dansstijlen welke hun oorsprong hebben gevonden in begin jaren 70 en is komen overwaaien vanuit Amerika. De bewegende urbandancer ontwikkeld vooral zijn interesse voor dans en alles wat daarmee samenhangt, hij/zij bekwaamt zich in technische bewegingsconstructies, in fysieke motorische vaardigheden en in een scala aan bewegingsactiviteiten en kwaliteiten. Mentale flexibiliteit is vereist om uit de verschillende urbandance stylen in combinatie met jazzdance, moderne dans en klassieke dans een unieke eigen stijl te creëren. De stijlen die wij aan boid laten komen tijdens onze lessen zijn: Hip-Hop, Streetdance, Dancehall en Voque

 

Show dance

 

 

Om up to date te blijven en onszelf te blijven ontwikkelen volgen de docenten van Infintum Dance klassieke lessen op hbo niveau bij Ricardo Sibelo te Zoetermeer. Door al zijn kennis en ervaring kent hij als geen ander de fijne kneepjes van het vak in de dans, theater, film en televisiewereld.
Vol overgave en liefde voor de dans geeft hij iedere dag van de week zijn lessen in zijn eigen gebouwde dansschool in Zoetermeer.