Infinitum Dance
Dansschool voor klassiek ballet, show/musical, urban en modern/jazz
mail ons
FBTWINS

 

Infinitum Fit

 

Pilatus
 

Mooie slanke spieren en een sterke stevige core met Perfect Pilates

Pilates is een training voor het hele lichaam waarbij je de kleine dieper gelegen spiergroepen in je lichaam gaat activeren. Door het trainen van deze kleine spiergroepen worden je spieren langer en slanker. Veel mensen gebruiken hun diepe kleinere spieren niet waardoor de grotere spiergroepen het gaan overnemen, hierdoor kunnen klachten gaan ontstaan omdat de grote spieren hier niet voor gemaakt zijn. Alle bewegingen die je uitvoert met Pilates doe je geconcentreerd, met aandacht en controle, hierdoor wordt de training intensiever en effectiever en doordat je met je volledige aandacht bij de oefening bent, vergeet je alle andere dingen. Pilates is dus ook echt een body en mind les.
Je hele lichaam is betrokken bij Pilates maar het accent ligt vooral op je rompstabiliteit, ook wel core-stability genoemd. Je core is het centrum van je lichaam; een korset van spieren rondom je rug, buik en bekkengebied. Voor het uitvoeren van de meeste bewegingen die je maakt heb je deze (kleine diepe) spieren nodig. Een stabiele sterke core is dan ook heel belangrijk voor bijvoorbeeld een goede houding en om de kans op blessures te verminderen. Het is de kern van je lichaam van waaruit de meeste kracht komt. In de Pilates lessen ga je dus bewust deze spieren rondom die kern activeren waardoor je een ‘Powerhouse’ gaat creëren. De stabiliteit en stevigheid van je lichaam wordt op de eerste plaats niet bepaald door de kracht van je armen en benen, maar door de kracht van je core, het is daarom heel belangrijk om dit gebied sterk te maken en sterk te houden door middel van Pilates. Je leert op een veilige manier om je kleinere spiergroepen te activeren zodat de grotere spiergroepen alleen hoeven te ‘werken’ als dat nodig is en niet om te compenseren.

 

VOOR WIE IS PERFECT PILATES GESCHIKT?

Alle oefeningen hebben een bepaalde opbouw. Je begint altijd eerst met het subtiel aanspannen van je core (rug, buik en bekkenbodem), je maakt een ‘Powerhouse’. Dit zorgt ervoor dat je de oefeningen veilig kunt doen. Daarna doorlopen we in de les verschillende stappen waarbij je iedere keer wordt uitgedaagd om een stapje verder te gaan mits dat op dat moment haalbaar is. Ja mag jezelf echter wel uitdagen maar het is absoluut niet de bedoeling om over je grenzen te gaan. Doordat we stapje voor stapje de oefening op een veilige manier doorlopen is deze methode vrijwel voor iedereen geschikt en dan met name:

  • Voor mensen met a-specifieke rugklachten zoals bijvoorbeeld door een verkeerde houding of bepaalde spanning.
  • Voor vrouwen die hun rug, buik en bekkenbodem weer willen verstevigen, vooral na een zwangerschap.
  • Voor als je een slanker meer gestroomlijnd lichaam wilt zonder meteen je spieren op te pompen. Bij Pilates train je je kleinere spiergroepen waardoor je lange slanke spieren krijgt.
  • Mooie aanvulling op andere sporten zoals hardlopen en fietsen waarbij je je spieren verkort. Pilates brengt je spieren weer op lengte waardoor je flexibiliteit wordt vergroot
  • Voor mensen die hun lichaam niet te zwaar kunnen of willen belasten.
  • Voor ouderen die op een veilige manier hun spierkracht willen behouden en/of opbouwen.
  • Voor een ieder die het leuk vindt om met hun lichaam en gezondheid bezig te zijn.

Ondanks dat de meeste houdingen op de mat worden uitgevoerd in een rustig tempo zorgt Perfect Pilates voor zeer snelle resultaten. Je werkt op een veilige manier aan het centrum van je lichaam, je zogenaamde ‘Powerhouse’. Vanuit je Powerhouse komen alle bewegingen voort die je lichaam maakt, dat maakt het extra belangrijk om dit gebied sterk en krachtig te houden.

 

 
Barre Workout
 

THE TOTAL WORKOUT

Ontdek alle aspecten van een typische Barre Workout:

– Houding, elegantie van ballet – Precisie van Pilates – Lenigheid en kracht van yoga – Conditie van een cardiotraining

Barre workout is een nieuwe manier van bewegen. De verschillende aspecten worden gecombineerd tot een uitdagende en lekkere workout op energieke muziek. De focus ligt op het vormen van de spieren en het verbeteren van balans, uithoudingsvermogen en flexibiliteit. Deze workout levert indrukwekkende resultaten: je tovert je lichaam om tot een echt danserslichaam.

Iedereen kan het!

Deze dansworkout is geschikt voor jong en oud, getraind en ongetraind. En je hebt er geen balletachtergrond voor nodig! Optionele variaties op de oefeningen worden gegeven tijdens de les, waardoor het past bij de capaciteit van elke leerling. Naast het werken aan een fit lichaam, leer je een andere manier van bewegen: eleganter, vloeiender en met een betere houding als resultaat.

Het Resultaat

Het resultaat is een fit en uitgebalanceerd lichaam dat efficient werkt. Na elke reeks krachtoefeningen voer je stretches uit om ervoor te zorgen dat de spieren steeds opnieuw worden verlengd. Zo creeer je een sterk maar elegant lichaam zonder opgepompte spieren.